16 Temmuz 2012 Pazartesi

Bebek



Bebek

insanın doğum anından itibaren yani en küçük halinden başlar yürüme dönemine kadar geçen zamanda aldığı isim. Bebek belli bir zamana kadar anne ve babasına muhtaçtır. normal bir bebeğin boyu 35-50 cm arası ve kilosu ortalama 3.2 kg olabilmektedir. Kız bebeklere oranla erkek bebek kilo açısından biraz daha fazla olabilmektedir. Bebekte kafa yapısı vücuduna oranla daha büyük görünür. Kemikler sertleşmemiş tir. bebekte bunu göz önüne alarak bebeğe daha hassa davranılması gerekir nedeni yumuşak kemik kırılması olabilir.bebek doğumundan sonra 24 saati geçirmeden tıbbı kontrollerin yapılması önemlidir ebeveynler içini rahatlatır ve bebeğin sağlığını bilmenizi sağlar.bebek derisi yeni doğumda kızarık gibi görünür. sebebi yeteri kadar kalınlaşmamış olmasındandır. 
yeni doğan bebeklerde deri soyulması olabilir ayak ve avuç içlerindedir genellikle. bu hususta annelerin bebek için değişik bebek ürünleri kullanmaları gerekmektedir mesela bebek koruyucu kremler yada nemlendirici kremler.
Yeni doğan bebeklerde yüzlerinde noktalar oluşabilir veya gözlerinde çapaklar bu durumda anne ve babaların doktorlarına baş vurması önemlidir.











Henüz tam olarak çalışamayan ter bezlerinden dolayı burun çevresinde beyaz noktalar görülebilir. Bu durum birkaç hafta sürebilir. Diğer bir durum olarak yüz çevresinde kırmızı plakalar halinde olan döküntü olabilir. Buna “toksik eritem” denir ve tedavi gerektirmeden kendiliğinden zamanla düzelir. Bebeğin kan dolaşım sistemi henüz yeterli düzeye ulaşmadığından elleri ve ayakları mavi mor görünebilir. Bu durumlarda doktora başvurulması önerilir.
Mavi lekeler (Mongol lekeleri olarak da bilinir), deri altında mavi pigmentinin geçici olarak birikmesinden kaynaklanır. 1 hafta içinde geçer. Patolojik değildir. İlk günlerde bebeğin gözlerinde şaşılık görülmesi normaldir. Bu durum göz kaslarının yeterince gelişememesinden kaynaklanmaktadır. Ancak Bu durum 6. Ayda düzelir. Eğer 6 ayın sonunda sabit bir şaşılık varsa hekime başvurmak gerekir. Ayrıca bazı bebeklerin gözlerinde yaşarma, çapaklanma görülebilir. Bu durum gözyaşının gözden buruna aktığı gözyaşı kanalında tıkanıklık olmasına bağlıdır. Bu sorun oldukça sık görülür ve çok büyük çoğunlukla ilk yıl sonunda kendiliğinde düzelir. Bebeğinizin gözünde çapaklanma olursa doktorunuza danışın. Doktorunuz size bu tıkanıklığı açmaya yardımcı olacak masaj tekniklerini gösterecektir. Sarı akıntı ve çapaklanma ısrarla devam ediyorsa antibiyotikli göz damlası ya da göz pomadı önerebilir.
http://www.e-bebekurunleri.com

Bebek Malzemeleri

e-bebek ürünleri, sitemizde sürekli güncellenen bebek malzemeleri, bir çok markamızda %50 lere varan indirim fırsatlarını kaçırmayın. Türkiyenin en iyi bebek malzemeleri satış e-ticaret sitesi olan e-bebek ürünleri müşteri memnuniyeti için elinden gelenin en iyisini yapmaya her zaman hazırdır.


Bebek Malzemeleri Çeşitleri

Bebek malzemeleri çeşitleri tabiki saymakla bitmeyecek kadar çok fazla e-bebekurunleri.com adresimizde yaklaşık 2.000 tane bebek malzemesi çeşidi bulunmaktadır. Her çeşit bebek malzemeleri zevke göre desenlere sahip bebek malzemeleri, anne ve babaların ve bebeklerin oldukça hoşuna gidecek oyuncak çeşitlerimiz.

E-bebek Ürunleri Anneleri Unutmadı.

Sadece sitemizde bebek malzemeleri satmamaktayız. Anne ürünlerimizde oldukça fazla, korseler, gecelik takımları, sabahlık takımları annelere özgün bir çok ürün bulunmaktadır. Tek yapmanız gereken sitemize girip ürünü beğenmektir. Kapıda ödeme sistemiylede ürünü kontrol etme sansına sahipsiniz.